Stelvio bochtenVoor deze fantastische motorreis ligt het hotel in Italië bij het drielandenpunt van Italië, Oostenrijk en Zwitserland. In deze motorvakantie komen we meerdere keren op de prachtige Stelviopas. De Stelvio met een hoogte van 2.758 meter is er eentje die je als motorrijder niet mag missen. De beroemdste zijde ligt aan de oostkant. Vanaf Prad ga je door maar liefst 48 gemarkeerde haarspeldbochten 1.972 meter omhoog. Met 39 bochten en een verval van 1.536 meter doet de prachtige westkant naar Bormio er niet veel voor onder. De geweldig mooie Gaviapas in Italië staat ook op het programma. In Zwitserland ligt het hotel bij de spectaculaire passen. We maken een rondrit over de mooiste passen zoals de Furkapas, Sustenpas, Grimselpas, Nufenenpas en de Gotthardpas met de Tremola.

1Dag 1
Vrijdag 20 juni. Naar Zwarte Woud

Het eerste stuk via de snelweg. Na Karlsruhe van de snelweg af om een mooi stukje binnendoor te rijden tot aan het hotel in een klein dorp bij Rottweil. Je kan een dag eerder vertrekken en zelf een hotel boeken. Hou er rekening mee dat in Duitsland 19 juni een feestdag(Sacramentsdag) is.

2Dag 2
Zaterdag 21 juni. Van Zwarte Woud naar Italië (ca. 330 km)

Het Zwarte Woud uit rijden we Zuid-Duitsland door naar het grensgebied met Oostenrijk. De glooiingen veranderen van heuvels naar echte bergen met wintersportplaatsen zoals Lech (waar de Koninklijke familie altijd heen gaat). Over de Flexenpas en de Albergpas komen we bij Landeck op de doorgaande weg naar het hotel aan de Reschensee. We komen niet op de snelweg zodat een vignet niet nodig is.
Het hotel voor de komende dagen beschikt over comfortabele kamers, een wellness sauna, een goed restaurant en gezellige bar. Op het ruime terras met mooi uitzicht kan je de avonturen van de dag doornemen.

3Dag 3
Zondag 22 juni. Rondrit Flüelapas, Albulapas, Bernina. (ca. 300 km)

Na het ontbijt buffet stappen we op om, een groot deel van de dag, door Zwitserland te rijden. Langs heldere meren en reusachtige rotsvlaktes rijden we over de Flüelapas naar Davos. De afdaling met snelle bochten zorgt voor een achtbaangevoel. Na Davos rijden we naar de Albulapas met een hoogte van 2.312 meter en compleet met Gletschermeer. Via de mooie weg over de Berninapas komen we in het belastingparadijs Livigno. Met een volle tank rijden we verder door Italië over de Passo di Eira en de Passo di Foscagno en de Umbrailpas naar het hotel.

4Dag 4
Maandag 23 juni. Rondrit Kaunertal, Samnaun en Stelvio. (ca. 280 km)

De prachtige weg door het Kaunertal in Oostenrijk met aan het einde de Kaunertaler Gletscher op een hoogte van 2.750 meter, is de tol meer dan waard. Op de weg terug kan je in het belastingvrije Samnaun goedkoop de tank van je motor vol gooien. Winkeltjes en terrassen genoeg om je de rest van de dag te vermaken. De route gaat, voor wie nog wil, nog verder met een rondje naar de Stelvio (of te wel de Stilfser Joch) en de Umbrail. De 48 haarspeldbochten zijn een onvergetelijke ervaring.

5Dag 5
Dinsdag 24 juni. Rondrit Umbrail, Gaviapas en Stelvio (ca. 250 km)

Via Val Müstair rijden we via de mooie Umbrailpas naar 2.503 meter hoogte. Op de top ga je de grens naar Italië over. De Umbrail is een mix van ruime en krappe bochten door een indrukwekkend landschap. Verder naar de Gaviapas met een hoogte van 2.612 meter. Smal, spannend en landschappelijk een topper. Niet voor niets is de Gaviapas één van de mooiste passen van Italië. Met zijn 43 kilometer zeker niet te kort. Het toetje is deze dag de “Koning van de Alpen” de Stelvio met zijn donkere tunneltjes en mooie uitzichtpunten. Anders dan op de meeste passen kan het(met mooi weer) feest zijn bovenop de Passo di Stelvio ofwel Stilfserjoch. Hotels, restaurants, souvenirs en warme worsten verwelkomen de vele motorrijders.

6Dag 6
Woensdag 25 juni. Rondrit Ofenpas, Albulapas en Fluelapas(ca. 270 km)

De laatste keer over de Stelvio en Umbrail (toch kan het iedere keer anders zijn). Door het nationale park over de Ofenpas op 2.149 meter hoogte naar Zernez. Dan verder over de Albulapas naar Davos. Verder weer over de mooie Flüelapas maar nu vanaf de andere kant. Boven op de Flüelapas op 2.383 hoogte is een meertje en een trefpunt voor motorrijders. Via Susch rijden we langs de rivier de Inn naar Nauders en terug naar het hotel.

7Dag 7
Donderdag 26 juni. Van Italië naar Nufenen in Zwitserland met o.a. de Furkapas(ca. 300 km)

We verlaten het hotel aan de Reschensee. Via een prachtige route binnendoor met o.a de Ofenpas, de Julierpas, Oberalppas naar Andermatt. Een volgende topper is dan de Furkapas op 2.431 meter hoogte. Op de weg naar beneden voor hotel Belvédère rij je op de weg uit de James Bond film Goldfinger. Bij hotel Belvédère begint een pad naar de Rhone gletsjer, de oorsprong van de Rhone. Helaas kan je zien dat de gletsjer vrijwel verdwenen is. Weer beneden in het dal is ons hotel in Nufenen.

8Dag 8
Vrijdag 27 juni. Rondrit over de mooiste passen van Zwitserland (ca. 290 km)

We rijden in een 8 zodat je 2x over de Furkapas komt.De eerste pas is de Furkapas dan op de rotonde in Hospental links. Je komt bij de Teufelsbrucke voor een mooie foto. Dan heb ik een uitstapje in de route naar de Goscheneralpsee opgenomen. Je kan ook meteen doorrijden naar de 46 km lange en 2.224 meter hoge Sustenpas. Volgens Motoplus de beste pas van Zwitserland. Ook daar zit nog een stukje in naar links om te verkennen. Dan sla je weer links af om de Grimselpas (2.165 m) te beklimmen. Bij de Grimsel Hospiz (een hotel) heb je een prachtig uitzicht op de Grimselsee. Een paar mooie bochten verder heb je de toegang tot de spectaculaire Panoramastrasse naar de Oberaarsee. Het is een éénbaansweg die met een verkeerslicht aangeeft of je mag gaan rijden. Je kan hem nu pakken of helemaal aan het einde nog. Dan langs het hotel naar de afslag naar de mooie smalle weg over de Nufenenpas  op 2.478 meter. Daarna de Gotthardpas met de Tremola (oude klinker weg) naar boven. Een geweldig rondje met veel hoogtepunten. Weer over de Furkapas terug naar het hotel of sla aan het eind nog rechts af om de Panoramastrasse te rijden als je hem nog niet hebt gedaan.

9Dag 9
Zaterdag 28 juni. Van Zwitserland naar het Zwarte Woud (ca. 350 km)

Na het ontbijt meteen de Grimselpas op. Bij Giswil rijden we nog een Panoramastrasse op naar de Glaubenbuelenpas op (1.611 m). De snelweg mijdend rijden we door Zwitserland op de doorgaande wegen. Bij Bad Säckingen steken we de Rijn over en meteen de grens met Duitsland. De mooiste weggetje door het Zwarte Woud zitten in de route naar het hotel in Bad Peterstal.

10Dag 10
Zondag 29 juni. Van Zwarte Woud naar de Eifel (ca 300 km)

Nog een prachtige motorrit voor de wielen. Door het Nationalpark Schwarzwald-Noord rijden we naar de Rijn de grens met Frankrijk over. We pakken noch een stukje Vogezen mee voor we in Duitsland aankomen. Na het Pfälzer Wald een stukje snelweg en al snel weer door mooie bochtige wegen en fraaie dorpjes via natuurpark Hunsrück en het Moezeldal naar het hotel in de Eifel.

11Dag 11
Maandag 30 juni. Van de Eifel naar huis

Na het ontbijt is het tijd om te vertrekken. Natuurlijk een heerlijk stuk door de Eifel om nog te genieten van het motorrijders paradijs met plaatsen als Daun en Hillesheim. In Limburg is nog een lunchpauze in de route opgenomen voor we de snelweg oprijden naar huis.

Arrangement – groepsreis van 20 tot 30 juni 2025:
  • Tien (11-daagse tour) overnachtingen op basis van halfpension(ontbijt en diner)
  • Prijzen op basis van 2 persoonskamer
  • Bij individuele aanmelding voor een 2 persoonskamer maken wij de indeling
  • Welkomstdrankje
  • Routes in gpx-bestand met routes en tracks
  • 2 reisbegeleiders

Prijs in 2 persoonskamer:

11 dagen € 1.165,-.
1 persoonskamer toeslag € 135,-.

Bekijk voor een impressie de fotogalerij of op de filmpagina naar één van onze reizen naar Italië.
Aanmelden